Äta ute del 15: Korpforsen mot Fällviken 11/7 2022

Den här gången för äta ute hade jag med mig Robert och hans barn Kalmer och Cecilia. Jag valde platsen jag hade sett ut på min långtur med MTB runt Råne Älvdal. Kör mot Gunnarsbyn och sen vidare mot Överstbyn. Strax efter bron vid Korpforsen parkera till vänster vid parkeringen där det också finns grillplatser där jag lagade lunch i vintras. Gå över över vägen och följ stigen längs efter den brusande älven. Du kommer till en smal spång där det rann vatten under när jag cyklade senast. På andra sidan ligger vindskyddet med en grillplats. Platsen skulle passa bra att tälta på den släta gräsytan framför vindskyddet.

Rastplatsen ligger vid pilen
Torrlagt biflöde till Råneälven
Vindskyddet och grillplatsen

Vi hade med oss ved. Cecilia och Kalmer fick uppdraget att tända elden med tändstål och tampong. Cecilia lyckades skapa den tändande gnistan med tändstålet.

Kalmer fick montera ihop Trangiaköket med gastillsats och koka nudlarna.

Robert hackade grönsakerna och övervakade wokningen.

Rätten blev en god vegansk wok med rivna morötter i tillägg. Cecilia grillade falukorv som hon hade till woken.

Till efterrätt blev det jordgubbar och meloner.

Ett svar till ”Äta ute del 15: Korpforsen mot Fällviken 11/7 2022”

  1. […] till Korpforsen och den östra rastplatsen. Hade med mig min vän Robert och hans barn. De fick tända elden och koka nudlarna i […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: