Äta ute del 7: Södra Hamnplan 4/1 2022

Årets första äta ute blev på Södra Hamnplan i centrala Luleå med den karaktäristiska kranen. Jag bjöd med mig mina vänner Emma och Maria på middag denna gången. Receptet blev asiatisk färspanna med vitlök och lime samt en vitkålssallad. I vanlig ordning hade jag anpassat receptet och använde sojafärs och kokossocker istället. Fisksåsen som ett tillbehör och inte i maten. Snön yrde och det hade byggts på ett ispansar på bilen så det tog ett tag att skrapa rutorna. Kvicksilvret visade -9 grader. Körde till parkeringen som ligger precis vid Södra Hamnplan.

Grillplatsen med vy mot kranen

Jag klöv mindre vedpinnar och tände elden vid grillplatsen med en tampong och tändstål. En man och en kvinna passerade och undrade om jag skulle grilla och jag sa att jag skulle laga på muurikka. De sa det lät gott.

Stekte på sojafärsen med olja. Slängde sen på det kokta riset och resten av ingredienserna. Hade också med mig kokta sötpotatisnudlar. Den ingrediensen hittade jag dock inte i receptet så de måste tillhöra något annat recept så sparade dem.

Middag på bänken med Maria och Emma

Det var en trevlig pratsam middag ute dock något kylslagen. Maten var mycket smakrik med de asiatiska smakerna. En varm te på maten satt bra i snöyran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: