Äta ute del 5: Skurholmsberget 16/12 2021

Denna kväll skulle jag bege mig till Skurholmsberget som jag sett ut innan på en lunchpromenad och som ligger endast 1 km från mig. Upptäckte kommunkartan som du kan söka till exempel Luleå kommuns grillplatser.

Skurholmsberget på Kommunkartan

Packade ner min lilla muurikka som rymdes i min ryggsäck. Receptet skulle dagen till ära bli ren- och älgskavsgryta med kantareller och lingon. Hittade inte ren och älgskav på butiken så det blev älgskav. Ersatte créme fraiche med kokosmjölk. Använde kokosmjöl.

Grillplatsen på Skurholmsberget
Värmde först på smör
Stekte löken i smör och slängde sen på älgskavet
På med kokosmjölksblandningen, kantareller och lingon
Sen på med den förkokta potatisen
Kvällens dryck
Till efterrätt blev det dagens fina gåvor från jobbet i form av glögg, ost och kex

Maten blev mycket god. Passade bra med de syrliga lingonen mot älgskavet. Riktigt mätt tog jag apostlahästarna och begav mig hem i den milda kvällen med kvicksilvret runt nollan. Månen nästan full.

Ett svar till ”Äta ute del 5: Skurholmsberget 16/12 2021”

  1. […] Gammelstadsvikens Naturreservat Gultzauudden Åträsk Lustigkullen Skurholmsberget […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: