Äta ute del 25: Seskarö 18/2 2024

Denna vackra dag blev jag sugen att åka turskidor på Seskarö och äta ute. Passade också på att köpa en ny bäddmadrass på IKEA. Jag hade återkommit till AIP, autoimmune protocol som är den striktare inledande dieten inom Paleokosten. Syftet med kosten för mig är att få bättre maghälsa och som en bieffekt rasar kilona. Lagade en rödbetsgryta enligt AIP och hällde i min mattermos. Packade med mig termos med tevatten, sittunderlag, skalkläder, en dunjacka, en apelsin och vatten. Monterade på bilen mitt nya takräcke som jag köpt av en vän och skruvade fast skidhållarna. Skönt att ha skidorna på taket och inte inne i bilen. Kände mig nöjd med takräcket. Behövde också plats för bäddmadrassen inne i bilen. Startade min resa och lyssnade på filosofen Åsa Wikforss vinter i P1 och Söndagsintervjun. Anlände till Seskarö Camping och en parkeringsficka. Startade min tur på Seskarö Trails som delvis skulle vara preparerade med skoterspår.

Starten vid Seskarö Camping

Bytte till skidpjäxorna och hängde på mig ryggsäcken. Åkte skidor först en bit på den välplogade vintervägen.

Såg flera gånger spår efter skogens konung eller drottning
Det vackra solljuset silade mellan träden
Kom ut på havet
Iskonst
Skuggfigurer
Litet packisberg

Det blåste kalla vindar så jag drog på mig skalkläderna. Satte mig på det mindre packisberget och tog fram rödbetsgrytan. Den var riktigt smakrik och mustig. Gott med något varmt att äta och det blev dessutom en efterlängtad men sen lunch. Grytan blev snabbt en ny favorit. Åt sen en apelsin och drack te. Det blåste ganska friskt och jag blev kall om fingrarna så jag återvände så fort jag ätit klart.

Åkte skidor efter färska skoterspår in på Seskarö. Vek sen av så jag anslöt till spåret jag åkte på ditvägen.

Åter i mina skidspår

Det var en härlig skidtur. Nästa gång får jag ta med tumhandskarna så jag behåller värmen i händerna bättre. Det var en mycket vacker dag denna dag. Jag åker gärna mer på Seskarö Trails och ute på isen. Jag har tidigare sett att de anlägger skoterspår runt hela ön.

Seskarö Trails 3,6 km

Lämna en kommentar