Äta ute del 22: Oscarsvarv 31/12 2022

Årets sista äta ute höll inte på att bli av och hade ett annorlunda efterföljande vinterbad.

Jag bjöd med Per och hans son Ture och Robert med hans barn Cecilia och Kalmer. Jag var först på plats vid grillplatsen och försökte tända elden i grillplatsen. Det blåste sydlig vind 9 m/s och 17 m/s i byarna. Jag lyckades inte tända brasan med tändstål och tamponger. Per kom sen med en burk med tändpåsar och äggkartonger. Han satte in detta under vedträna som var lite blöta. Detvtog ett tag att tända det hela. Elden kom igång en gång men slocknade sen. Han fick igång elden igen ordentligt med en lånad tändare från bastubadarna och jag kunde sätta över muurikkan. Det skulle bli kycklingwok med teriyaki och lime. Först hällde jag på morötterna och Cecilia stekte på dem.

Robert, Per och Ture i det snöblandade regnet
Ture stekte på parisare och bröd

Jag hällde på kycklinginnerfile. Sen på med teriyakisås och glasnudlar. Slutligen hällde jag på hackad gräslök och rostade sesamfrön. Sen kunde vi äta rätten med limeklyftor och sambal oelek som tillbehör.

Efter det blev det ett efterlängtat bastubad i Kallis Luleås bastutunna. Den var redan varm eftersom det var badgäster där innan.

Bastutunnan

Vi hittade inte metallstegen som förut varit i vaken. Fanns en liten trappstege i en låda. Trappstegen räckte dock inte till botten. Ture hoppade i vaken och klättrade upp. Vi andra vågade inte kliva i vaken utan rätta stegen.

Isvaken

Vi kom på att vi kunde bada i slushen som var mellan stranden och isvaken. Det var is och snöblandat vatten där.

Det blev en minnesvärd upplevelse för oss alla med denna sista äta ute för året och ett annorlunda vinterbad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: