Långfärdsskridskor på Hertsöträsket 24/11 2022

Blev sugen att åka mer långfärdsskridskor och jag hade hört att det var drygt 10 cm tjock is på Hertsöträsket. Kompletteringshandlade på ICA i Hertsön. Körde sen till Hertsöträsket och det var många bilar på parkeringen. När jag kom till första grillplatsen var det en man och kvinna som eldade i en metallåda på marken. Mannen menade att det blir varmare då för fötterna. Han ställde vedträna i lådan så räckte elden längre. Han undrade om jag var prepper eller friluftsmänniska. Jag svarade det senare. Det var varmt och gott nere vid fötterna.

Jag lagade norrländsk parisare på min muurikka. Använde surdegsbröd istället för hamburgerbröd, skar falukorven på snedden och drack till Norrlands nationaldryck Trocadero. Det blev trevliga diskussioner om Svalbard, pannlampor, söka på Google Maps, prepping, friluftsliv, överlevnad och filmen Into the Wild. Det passerade förbi ett stort och glatt sällskap som haft någon sorts tillställning på grillplatsen som kallas dansbanan.

Sen begav jag mig ut på Hertsöträsket med mina långfärdsskridskor. Det låg 2 cm snö på sjön. Det fanns spår av olika slag längs isen.

Skidspår
Ett av husen vid Hertsöträsket
Det började snöa på returen

Mannen och kvinnan fortsatte att elda när jag gick tillbaka till bilen.

Träden färgade vita

Jag körde hem och var mycket nöjd med kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: