Äta ute del 13: Lillträsket 21/5 2022

Behövde städa lägenheten denna soliga dag men behövde en motivator till denna mindre roliga aktivitet. Bestämde mig för att belöna mig själv med att laga mat ute när jag var klar. Så det blev en dag med tvättning, veckohandling och städning. Lyssnade på utekocken Elle Nikishkova i podden Vilse. Fick tips på att klyva vedträna i fyra bitar och göra en pagodeld under stekhällen. Att lägga vedträna i en fyrkant som ett hus. För att inte få så häftig eld. När jag städat klart och kvällningen kom vid 18 tiden packade jag min ryggsäck, kylbag och tog med lilla stekhällen. Styrde kosan mot Hertsöträsk som ligger strax utanför bostadsområdet Hertsön utanför Luleå. Det var så många bilar vid Hertsöträsk så jag körde till Lillträsket. Vid parkeringen stod ingen bil där så jag skulle få vara själv.

Ingen biltrafik under grodornas älskog
Finns ett vindskydd och vedlåda vid Lillträsket
Byggde en pagodeld

Kvällens recept blev Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare. Hade 250 gram högrevsfärs med mig, glutenfria hamburgerbröd och en fin bit cheddarost.

Skar upp lök
Värmde på smöret
På med burgarna formade av högrevsfärsen och hamburgerbröden

Stekte hamburgarna formade av högrevsfärs. Tryckte till burgarna och vände på dem. Hyvlade cheddarost och lade på burgarna. Smetade på majonnäs på hamburgerbrödet och lade på burgarna. Saltade och pepprade. Lade på den stekta löken, de skivade saltgurkorna och locket. Stjälpte upp cheeseburgarna på den emaljerade plåttallriken från Australien tillverkad i Kina. Lade på lite potatischips. Det var riktigt gott och jag blev mer än mätt.

Burgare med chips

Tog en tur till grodorna för att beskåda deras ljudliga älskog i Lillträsket.

Grillade sen nektariner till efterrätt. Hackade hasselnötter och 86% choklad. Lade på sojavaniljglass och det hackade. Skulle ha varit honung på också men det var kvar i skafferiet. Det var goda smaker. De grillade nektarinerna smakade gott tillsammans med den smakrika mörka chokladen, den svala glassen och nötterna. Jag blev sanslöst mätt. Det var mat för två denna kväll. En fin avslutning på dagen och en bra belöning.

Lillträsket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: