Äta ute del 10: Luleå Isbana/Gråsjälören 5/2 2022

Dagen före hade det blåst hårt och snöat horisontellt i Luleå. Denna dag hade vinden bedarrat, molnen började spricka upp och solens trängde igenom de grå molnen. Jag ville passa på att äta lunch ute på Gråsjälören. Fick ett email att isbanan var plogad och vedlådorna var påfyllda. Lagade en av mina favoritsoppor rödlinssoppa hemma som jag tog med i min mattermos.

Körde till parkeringen på Södra Hamnplan. En bil körde precis ut från en parkeringsficka så jag fick snabbt en parkeringsplats. Bytte till mina skidpjäxor och gick med mina turskidor, stavar och ryggsäck ut på isen. Skidade vid kanten av isbanan. Snön var hård och kompakt. Det var mycket besökare vid grillplatserna på Gråsjälören. Jag valde en grillplats som inte verkade populär då den inte hade spår av besökare.

Det var gott med varm soppa med riskakor med ost. Mattermos är en praktisk pryl

Skotrar surrandes som bin med förare i färgglada overaller pilade över isen med hög hastighet, vuxna och barn åkte med hockeyskridskor och någon bar hockeyklubba i nävarna. Ett par med långfärdsskridskor och gula stavar/ispikar färdas över isen. Flera åkte med sparkar, föräldrar gick med sportiga barnvagnar, några skidåkare åkte utanför isbanan, en person åkte med en skärm med vinden som motor, några cyklister passerade, en och annan löpare i trikåkläder sprang på isen. Många promenerade längs isbanan i sällskap med två eller fyrbenta vänner.

Jag blev en apelsinskalare dagen till ära som min bror brukar titulera mig. Min vän Robert har inspirerat mig till hälsovinsterna med en ruta 70% mörk mintchoklad till teet
Skidåkare på väg ut mot nya äventyr
Vy mot Luleå och de sista varma solstrålarna lyste upp stadssilhuetten
När solen dalade öppnade himlen upp sig
Himlen brinner
Lions brukar ha en populär servering i stugan till vänster. När flaggan är i topp serveras det våfflor, renklämmor, varm korv och the/kaffe. Då är också raststugan öppen. Finns dass, vedbod och flera grillplatser
Gråsjälören med olika färger på ömse sidor
Södra hamnplan-Gråsjälören

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: