Turskidor till Stensborg 16/3 2024

Ville ta en kortare fikatur till Stensborg som ligger 2,5 km söder om centrumhalvön i Luleå.

Kranen vid Södra Hamnplan

Innan jag startade turen så hade Dansinitiativet en föreställning på isen med handstående akrobatik. Det var en fantastisk föreställning. Imponerande hur starka de var och synkroniserade. Tufft då det blåste kalla vindar.

Det var mycket folk på isen

Drog huvan över huvudet för det var riktigt kalla vindar.

Gråsjälören

Passerade en turskidåkare och ett par med en hund som hade rast vid strandkanten på Sandsborg. Jag hittade en plats med lite lut lite länge bort från paret. Det var vindskyddat på denna sidan.

En hund kom och bekantade sig med parets hund ute på isen. En kvinna på en fatbike passerade. Drack te och åt dadelbollar. Pratade med två vänner i telefon.

Två mäktiga havsörnar flög längre bort och landade på isen och lyfte igen. Några korpar flög också och de var mycket mindre i storlek.

Solen började dala

Jag skulle avsluta med ett bastubad på mitt gym Hermelinen innan de stängde kl. 17 så startade turen tillbaka. På ön finns det dass, vedbod, sittplatser och två grillplatser vad jag såg.

Vedbod
Grillplatsen vid dasset
Grillplats med vy mot Gråsjälören
Gråsjälören

Tillbaka vid Södra Hamnplan. Tog mig sen ett värmande bastubad på gymmet. Det var riktigt skönt innan middagen hemma. Det var en härlig dag ute.

Södra Hamnplan-Stensborg 5,1 km

Lämna en kommentar