Turskidor Hindersöstallarna-Storbrändön 21/1 2023

Jag ville denna gnistrande vackra dag undersöka hur det såg ut mot Kluntarna inför kommande skidturer. Det var dessutom en utmärkt dag att uppleva Luleå Skärgård. Körde till Hindersöstallarna och parkerade till vänster vid de röda bodarna. Hade med mig morotssoppa, banan och te i ryggsäcken. Isvägarna var inte öppna denna dag med det var draget och markerat skoterleder till Hindersön, Långön och Storbrändön.

Åkte skidor på skoterspåret mot Storbrändön
Isbrytare i fjärran
En spricka
Två snabba skejtande skidåkare passerade mig
Avstickaren till Långön
Storbrändön
Lunch vid hamnen vid Storbrändön

Jag stannade till vid hamnen på Storbrändön. Åt min morotssoppa som jag lagat hemma och hällt i termosen. Kom på att jag glömt mitt förstärkningsplagg i form av en dunjacka så jag kände att jag kylde av snabbt. Åt snabbt maten för att inte bli för kall. Denna dag fanns det inte något draget skoterspår till Kluntarna. Skidåkarna som passerade mig vågade inte ta skotern till Kluntarna på grund av isläget utanför Storbrändön. De skejtade till Storbrändön och vände sen.

På väg tillbaka mot Hindersöstallarna

Om du planerar en vintertur ut i Luleå Skärgård ta hjälp av länkarna nedan. Denna vinter har hittills inte haft lika bra isar som tidigare år. Vägen mellan Hindersöstallarna och Hindersön har öppnats och stängts flera gånger.

Hindersöstallarna-Storbrändön 7,4 km

Läs mer för att planera din skärgårdstur:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: