Långfärdsskridskor på Rånefjärden 20/11 2022

Hade bokat en tur med Friluftsfrämjandet och långfärdsskridskor denna dag. Vi samlades på parkeringen vid COOP Arena i Luleå och fick information om dagen av ledaren. Vi var tre olika grupper och vi var fyra som samåkte till Kängsön utanför Råneå. Hade dagen till ära nyslipade långfärdsskridskor. Vi började med att åka norrut och följde land. Dagen var gråmulen och det låg på kall vind från norr. Kvicksilvret låg på -5 grader.

Vattnet hade sjunkit undan och lämnat tunna isblock kvar i vassen
Här sjöng isen
Djurspår

Vi stannade och fikade en stund på Långnäsudden. Fanns några omkullfallna träd som vi kunde sitta på. Gott med fika efter en stunds långfärdsskridskor.

Här fanns en färsk spricka
En till spricka
Här åkte vi på rad

På slutet åkte vi tre och tre mot vinden för att känna att det går fortare med någon framför. Det var en härlig första tur för säsongen. Det var socialt som vanligt att åka i grupp och flera var friluftsintresserade. Vi pratade om mountainbike och att torka sin egen friluftsmat. Frös om fingertoppar och vänstra knät började göra sig till känna. Hade glömt ta på mig knäskyddet. Nästa gång tar jag med mina tumhandskar och knäskyddet. Jag var dock lycklig att jag fått åka fram på den vidsträckta isen. Hoppas det blir fler turer denna säsong.

Vi fikade vid pilen på Långnäsudden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: