Vinterbad Gultzauudden 19/3 2022

Jag hade varit medlem ett tag i Kallis Luleå eftersom jag gillar kalla bad och att föreningen driver frågan om kallbadhus i Luleå. Denna lördag bestämde jag mig för att boka bastun 16:00-18:00 vid isvaken vid Gultzauudden. Det var fullbokat både före och efter min tid. Jag parkerade vid parkeringen till marinan nedanför Hälsans Hus. Som medlem kan en boka två icke-medlemmar också. Två till killar hade bokat plats i bastun och vi hade intressanta diskussioner om upplevelsen av de kalla baden, om hur det kändes, andningen och effekten på kroppen. Tog mig ett första dopp utan bastu före. Det var riktigt kallt och jag tappade andan ljudligt. Efter fyra dopp fick jag kontroll på andningen. Det var skönt med kombinationen kalla bad och bastu.

Isvaken med strömvirvlaren i förgrunden
Bastun för 6 personer med finaste vyn
Första doppet kändes riktigt kallt
Bastutunnan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: