Turskidor till Kluntarna/Kråkskärsviken 21/3 2022

Denna soliga varma dag ville jag åka skidor till Kluntarna och basta. Packade min ryggsäck med fika och liggunderlag. Jag körde isvägen till Storbrändön från Hindersöstallarna för starten på min skidtur.

Skoterleden var bitvis blöt närmast Storbrändön och det blev ibland genomslag med skidorna. Utanför skoterleden började det bli mjukt.

Kluntarna i mitten. Storbrändön till höger

I stundens ingivelse kom jag på att välja bastun vid Kråkskärsviken och förhoppningsvis att jag skulle bli själv. Det var ett bra val för denna bastutur.

Bastun vid Kråkskärsviken på Kluntarna
Fikade vid grillplatsen och löste korsord
Gjorde sen mindfulness på verandan

Vinden ven i talltopparna. En korp kraxade frenetiskt. Jag högg ved och satte igång bastun.

Det tog en timme att få upp bastutemperatur. Skönt med ett långt bastubad efter skidturen. Åkte med en T-shirt under skidjacka och blev ändå svettig. Kvicksilvret visade fem grader ute. Efter bastubadet var det skönt att torka sig ute med handduken och i luften.

Solen dalade och den gyllene timmen inföll

Började åka skidor tillbaks under den gyllene timmen via en högre punkt på Kråkskär med utsikt mot den vackra solnedgången. Njöt av de vackra färgerna. Kände en doft av fartygsdiesel.

Det blev genomslag i den ruttna skaren. Fastnade med ena staven och upptäckte först senare att jag tappat ena trugan så fick åka tillbaka och hämta den.

En hackspetts hackande ekade högt mellan träden från Storbrändön. En korp kraxade och landade på isen längre bort. Ett fartyg låg i isrännan och väntade på sin tid.

Blött nära Storbrändön
Storbrändön-Kluntarna/Kråkskärsviken 7,2 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: